Historie openluchtspel Voorsterklei

Loading
loading...

Historie openluchtspel Voorsterklei

Ergens in 2010. Tijdens een gezellige borrelavond in het keldertje (het plaatselijk “buurtcafé” van de Voorsterklei) is het idee van ’t openluchttheater ontstaan.

Enkele bewoners van de klei, die in het verleden samen hebben gespeeld bij het Toneel van PJG(Plattelands Jongeren Gelderland) Voorst/Empe,  haalden wat herinneringen op aan die tijd onder het genot van een hapje en een drankje.

“Zou het niet leuk zijn weer eens met elkaar op de planken te staan?” De basis voor ’t openluchtspel was gelegd. Maar voor dat deze basis daadwerkelijk een fundament kreeg, ging daar eerst nog best wat tijd overheen. Na een leuke avond te hebben hebben gehad eindigde die avond met kreten als:
“We bellen!”
“Dat gaan we zeker doen!”
“We maken er iets speciaals van!”

Uiteindelijk zijn het voornamelijk de vrouwelijke bewoners van de klei geweest, die verder zijn gegaan en het idee hebben uitgewerkt. Er werden openluchtspelen bezocht in de nabije omtrek en uiteindelijk is het idee geboren om het spel Bokkensprongen op te gaan voeren.

Iedereen werd inmiddels benaderd via de mail of tijdens de borrel. (Ja, we kunnen er wat van op de Voorsterklei!) Zo konden de lijnen uitgezet worden. Wie gaat wat doen? Wie wil acteren en wil allerlei taken rondom de organisatie op zich nemen. Want alles rondom het acteren vraagt nog veel meer tijd, energie en geld. Tribunes, licht, geluid, catering, toiletten, programmaboekjes, public relations, toegangsbewijzen en verkooppunten. Over dit alles moest nagedacht worden.

Uiteindelijk is werkgroep opgericht om alles in goede banen te leiden en zijn acteurs gevonden. Vanaf  begin februari 2011 is volop geoefend.

Eigenlijk was het best wel een uitdaging om zo’n groot evenement op te zetten. Aan het kleinste detail moet gedacht worden en alles wordt uitgevoerd door vrijwilligers.

De reacties in het laatste weekend van juni in 2011 waren overweldigend. Nog geen maand later is besloten om in 2013 weer een openluchtspel te organiseren! Vanwege de ingrijpende dijkverlegging op de Voorsterklei is er geen openluchtspel geweest in 2015, maar dit jaar op 1,2 en 3 juli bent u weer van harte welkom!

Layout mode
Predefined Skins
Custom Colors
Choose your skin color
Patterns Background
Images Background